lehet más?

A wikipedia szerint: “A politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat.” … “Általában úgy gondolunk a politikára, mint a hatalomért folytatott küzdelemre, mint ennek színterére, s mint a politikai színtér eseményeire.”

Jómagam nem veszek részt benne, bár többen rámsütik, hogy jobb oldali vagyok, valójában nem, mert nem hiszek az oldalakban, én azt tanultam, csak egyetlen út létezik, egyenesen, középen, előre. És már csak azért sem tudnék belemenni, mert képtelen vagyok a játszmákra, taktikázásokra, ügyeskedésekre. Mert az egész erről szól: játszmákról, taktikázásról, melynek csak egyetlen célja van, hogy kézbe vegye mások irányítását, ködösítsen, félrevezessen, elnyomjon, kihasználjon. Ez persze soha nem működik, hiszen mindenki csakis a saját életéért felelős, és csakis maga irányíthatja az életét, akkor is, ha ezt nem és nem hajlandó megérteni, elfogadni. Lehet, hogy ideig-óráig úgy tűnik, épp valaki más irányít, de ez csak a látszat – addig megy, amíg engeded, amíg bedőlsz. És persze nem értem az oldalakat sem: az oldalak csak kitérők, letérítenek az útról, mint Piroskát a farkas. Csak arra jók, hogy az embereket jól összezavarják, hogy aztán egymással marakodjanak, míg az oldalak jót röhögnek a markukban és élik tovább világukat. Hogy miért tehetik ezt? Mert az emberek lehetővé teszik, beszállnak a játszmákba.

Nem hiszed, hogy a politika felfújt lufi? Hazugság és (ön)becsapás? Akkor engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljak egy remek 3 részes mini-sorozatot, ami remekül bemutatja, hogy mit tesz az egyénnel a politika: A politikus férje

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: mozi, tv, színház, tépelődések

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s