havas március

Mint azt tudjuk, látjuk, tapasztaljuk, március közepén-végén még mindig támad a tél. Arra lettem figyelmes, hogy tolódnak el a dolgok: tavaly a nyár is későn jött, de még szeptember, október is szokatlanul meleg volt, és azt is tudjuk, hogy az utóbbi években egyre kevesebbszer fehér a karácsony, mint ahogy most is volt, a január, február annyival havasabb és hidegebb. Hiába, na, be kell látnunk, a naptár az emberi találmány, a természetet vajmi kevéssé érdekli, tetszik vagy nem, bizony, eltolódnak az évszakok. Lehet, hogy mi már március végét írunk, de most mégis tél van. De azért ez is nagyon szép:

havas_130326_1     havas_130326_2

Sokan mondják, hogy a környezet-szennyezés felelős az időjárás fejreállásáért, de erről nem vagyok meggyőződve. Az évezredek alatt volt itt már többször jégvilág meg forróság, pedig akkor még az embereket hírből sem ismerték, legalábbis ezt mondják az okosok. Akkor vajon mi állíthatta fejre az időjárást? Nem mondom, hogy nincs környezet-szennyezés, mert az sajnos van, de nem hiszem, hogy 100%-ban ezen áll a változás. Ha elcsúsznak az évszakok, majd megszokjuk, vagy visszük utánuk a naptárunk. 🙂

Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: tépelődések

2 responses to “havas március

  1. nem akarok kötekedni, de nekem úgy rémlik, hogy az utóbbi években is volt rendesen fehér karácsony, legalábbis az elmúlt 3 évre visszamenőleg vannak még fotós otthoni képeim is innét-onnét 🙂 🙂 De amúgy igazad van, csak kicsit rendezni kell sorainkat meg a naptárat hihi.

    • Persze, azért volt valamennyi hó, igen. Valahogy akkor is úgy érzem, hogy a karácsony még inkább november végi idő, és mintha nagyon eltolódna az egész.
      Amúgy simán lehet, hogy mégsem :-), hisz mindig is voltak szélsőségesebb idők… elég csak mondjuk a mesék hét szűk esztendő-ire gondolni… vagy az özönvízre, ami több, egymástól független nép mítoszaiban megtalálható valamilyen formában, stb. Ez akkor is a természet műve, a naptár pedig emberi. A természetet vajmi kevéssé érdekli, hogy most épp milyen hónap, milyen nap van szerintünk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s