véres hétvége

Igen, lógok már ezzel a beszámolóval, egészen pontosan 1 hónapja, de majd most mesélek! Mosolygó arc

A helyszín London, szeptember végén. A repülés már rutinos, most ugyan hosszabb volt, mint szokott lenni, viszont sokkal kényelmesebb: nem fapadossal mentünk, mert azok rejtett költségeivel közel annyiba került volna a jegy, mint így, ráadásul, a távoli repterektől még buszozhattunk volna, míg igazán megérkezünk. helyett amszterdami átszállással egyenesen Heathrow-ra érkeztünk, onnan 10 percre “otthon” is voltunk. Az első nap utazással telt, második nap délelőtt jutott időnk kicsit bemenni a városba. Azért innen hosszú ám az út a központig, így megint csak a már ismerős helyekre mentünk, csak, hogy kicsit sétáljunk, nézelődjünk. Késő délután már izgatottan toporogtunk a regisztrációnál, ahol átvehettük a belépőkártyáinkat, egy kisebb brossurát (itt nem kaptunk aláíratható fotókat a csomagban, persze, vásárolni lehetett volna), röpke ismerkedés-toporgás után már kezdődött is a megnyitó. Szinte hihetetlennek tűnt, de ott voltunk, ott voltak, már jöttek is sorban… a vámpírok!

Merthogy a rendezvény neve a Vámpírok Bálja – nem, épp nem a töretlen népszerűségnek örvendő musical, hanem egy, főként a sorozatok világából ismert vámpírok és rajongóik találkahelye. Ez most egy másik társaság volt, nem a tavalyi, de itt is Joss Whedon, illetve a Buffy/Angel álltak az első helyen, a vendégek Drusilla (Juliet Landau) és Spike (James Marsters), az ultimate kedvenc voltak, de találkoztunk két Tue Blood-os vámpírral is, Godric-cal (Allan Hyde) és Lorena-val (Mariana Klaveno), és voltak nem vámpírok is, mint Julia Lee (Angel/Buffy) és Ksenia Solo (Lost Girl).

A forgatókönyv hasonló volt, mint tavaly: este buli, szombat-vasárnap délelőtt fotózkodások, délután beszélgetések, este bulik. Szombaton jelmezverseny is volt, ahol a vendégek zsűriztek. Sokan beöltöztek, ezt itt nagyon szeretik, így aztán együtt buliztunk vámpírokkal, farkasokkal, szörnyekkel, denevérekkel, de volt serifünk is, illetve több önkéntes Buffy, Willow és Spike. Mosolygó arc A hangulat nagyon jó volt, itt most rengeteg külföldi jött, úgy értem, sokan nem angolok. Ja, és +1 magyarral találkoztunk, szintén egy lány volt, ő ráadásul önkéntes segítőként dolgozott ott.

Saját személyes élményeim: nem titok, hogy James miatt mentünk elsősorban, hisz mindkettőnk kedvenc vámpírja volt, és nagyon örültem, hogy találkoztunk. Nem a nagy fellángolásról, vagy egyéb ilyen tinis érzelmekről szólt a történet, de ahogy hallgattam, amiket mondott, nagyon értelmes, okos, jó ember, kedves és barátságos. A fotózáson mindenkivel egyesével kezet fogott, hozzád fordult, a szemedbe nézett, minden porcikája könnyed és őszinte volt, az egész hatalmas élmény volt nekem! És a többiek is mind fesztelenek, barátságosak voltak, rengeteget bohóckodtak, nevettünk. A másik kedvencem Allan és Juliet lett, de a többiek is jók voltak.

Sajnos, fotózásban még mindig nem lettünk profik, de azért van mit nézni… Mosolygó arc

A szövegben szereplő képek nem az enyémek (kivéve az elsőt), azokat Ashley Mansfield készítette.

Hozzászólás

Kategória: érdekességek, English, kirándulások, Mi jó történt ma veled?, mozi, tv, színház

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s