ki lehet / ki kell lépni

“A gondolati erők nagyon érdekesen működnek. Abban a pillanatban, amikor egy gondolat elkezd foglalkoztatni bennünket, a gondolatot máris fogva tartjuk, megfogjuk, lefoglaljuk mindaddig, míg foglalkozunk vele, erőt adunk “neki”. Ebben az a különleges, hogy akár egyetértünk vele, akár ellenezzük, figyelmünk már növeli az eredeti gondolat erejét.

És ez a nagyon fontos! Mindegy, hogy egyetértünk egy dologgal, vagy ellenezzük, mindkét esetben erőt adunk annak a gondolatnak, amivel foglalkozunk. Tehát mindkét esetben életerő távozik tőlünk. Amikor ezt az erőt óránként adjuk, mert egyet értünk a céljával, azonnal újratöltődünk, tehát jól érezzük magunkat.

Amikor viszont dühöngünk, felháborodunk, bár nem tudatosan, mégis erővel toljuk fel felháborodásunk célját. Így pontosan azt a gondolatot erősítjük, amivel ellenkezünk. Éppen ellentétes eredményt érünk el, mint amit valóban szeretnénk. Ilyenkor persze nehezen töltődünk fel újra, és kifejezetten rosszul érezzük magunkat.

Ezzel a tétellel a Világ médiairányítói is tökéletesen tisztában vannak. Feldobnak egy témát a médiában, amivel az emberek egyik része teljesen egyetért, másik része viszont teljesen felháborodva ellenzi. Mindkét csoportot foglalkoztatja a téma, így mindkét csoport teremtő ereje folyamatosan erősíti az eredeti gondolatot, ily módon mindenki szépen besétál a csapdába. Mindenki azt teremti meg, amit a Világ médiairányítói meg akarnak velük teremtetni. Ez a módszer arra is nagyon jó, hogy fontos dolgokról elterelődjék a figyelem. Amíg azon rágódunk, hogy Michael Jacksonnak megvan-e még az orra, nem foglalkozunk azzal, amivé válik közben a világ.

A világ vezetői közben oda terelik a birkákat, ahová csak akarják, juhászkutyájuk pedig maga a médiagépezet. (Tv, rádió, újságok, filmipar, könnyűzene-ipar, könyvek, stb) Ugye értjük?

Mi az ellenszer? Ellenszer nincs, hiszen amivel ellenkezünk, már erősítjük. Azt viszont megtehetjük, hogy nem ellenkezünk, nem háborodunk fel, nem „tapadunk rá” a feldobott témákra, hanem hátat fordítunk, a saját céljainkra figyelünk, és örülünk annak, ha vannak olyanok, akik a mi céljainkkal egyetértenek, sőt azoknak is, akit ellenzik, mert mindkét csoport a mi malmunkra hajtja a vizet.

Aki tehát nagy célokat akar elérni, mindenek előtt keltse fel az emberek figyelmét, és azután minél hosszabb ideig tartsa fogva a figyelmet. (Vannak akik ezt bármi áron megteszik és ilyenkor bizony nagyon nehéz semlegesnek maradni vagy hátat fordítani.)

A Világ médiairányítói azt is tudják, hogyan lehet a nekik nem tetsző kezdeményezéseket, gondolatokat csírájukban elfojtani. Nagyon egyszerű: elhallgatással. Amelyik gondolat ugyanis nem kap kellő figyelmet, egyszerűen elhal, feloszlik, köddé válik.
Tanulhatunk tőlük…”

(részlet Színia (Bodnár Erika) Dob-szer-da, Magyar mágia című könyvéből)

Hozzászólás

Kategória: érdekességek, bölcsességek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s