Spotted Lake

Hallottatok már a ’Spotted Lake’-ről? Spotted Lake szó szerint pöttyös tavat jelent. Ma találtam egy érdekes képet a bing-en, ezért is néztem utána, miről is van szó. Konkrétan egy tóról, ami Kanadában található, és rendkívül érdekes a kinézete, ugyanis hatalmas foltokkal van tele, innen a neve, Pöttyös Tó. A foltok a rendkívüli mennyiségű ásványianyag-tartalomnak köszönhetőek, a wiki szerint ennek a tónak van a világon a legmagasabb magnézium–szulfát – , kálcium –, valamint nátrium-szulfát – tartalma, továbbá nagy mennyiségű ezüstöt és titániumot is tartalmaz. Emellett erősen sós és lúgos a medencéje.

Nyáron a víz nagy része elpárolog, szabadon hagyva az ásványi sókat, ettől a tó felszínén nagy pöttyök jelennek meg, színük különböző, attól függően, hogy melyik milyen ásványból tartalmaz többet. Íme:

Eredetileg ezen a területen indián törzsek éltek, akik szent helyként tisztelték a tavat, valószínűleg azért, mert az ásványi anyagoknak köszönhetően nagy gyógyító ereje van a víznek. Később Ernest Smith családjának tulajdonában állt hosszú ideig, aki termálfürdőt szeretett volna ide építeni 1979-ben, de (szerencsére) ebből nem lett semmi. A First Nation nevű szervezet, ami a különböző indián népek egy összefogó szervezete, több, mint 20 évig harcolt azért, hogy ezt megakadályozza, hogy a tó továbbra is szent hely maradhasson, míg végül 2001-ben sikeresen megvásárolták a tavat a családtól. Ma a tavat egy kerítés mellől csodálhatják meg az emberek, így az továbbra is eredeti szépségében, páratlan látványosságot nyújtva élhet az idők végezetéig.

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: érdekességek

One response to “Spotted Lake

  1. Ez nagyon jól hangzik! Így képen is szép, de szívesen megnézném személyesen is!! 🙂 köszi az információt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s