Tél-ünnep

Elérkezett a tél. Az emberek különböző ünnepeket kötnek különböző jeles napokhoz, mialatt a Föld egy kört teszt a Nap körül. Nyáron a leghosszabb nappal / legrövidebb éjjel napján a Fény teljességét ünnepeljük, tűzzel, tánccal, apró babonás szokásokkal, most eljött a nap, mikor a sötétség a leghatalmasabb, a nappal a legrövidebb, így az emberek szintén tüzeket gyújtanak, várván, hogy a Fény új életre keljen, legyőzvén a sötétséget, a következő fél évben mindig egy picivel nagyobb erőre kapjon.

Tavasszal a tél után ébredező természet előkészítésén, az ültetésen, a teremtésen dolgozunk. A nyár a táplálás, a betakarítás, időszaka,  majd az ősz minden lezárása, letisztítása, a felkészülés a tél hidegére. És újra itt vagyunk: a tél-ünnep küszöbén. Télen hideg van és sötét, nincs munka a földeken, csak behúzódunk, hogy melegedjünk, együtt legyünk azokkal, akiket szeretünk, csak várjuk, hogy a Fény újra erőre kapjon, elűzze a nagy sötétet és hideget. Van időnk arra, hogy magunkba mélyedjünk, átgondoljuk az elmúlt évet, meghatározzuk a következő időszakra kitűzendő céljainkat, van időnk másokra, a családra, barátainkra, talán még azokra is, akiket nem is ismerünk. Most megbocsátunk, elzárjuk a múlt árnyait, továbblépünk, hiszen a Fény is újjászületik, új lökést adva nekünk, eltemetve a sötétet, a fájdalmakat, újult erővel lépünk tovább. Néha csak várni kell, lecsendesedni, számot vetni, és kérni, amire szükségünk van.

Kívánom mindenkinek, hogy találja meg magában a békességet, a megbocsátás képességét, és a kellő erőt az újrakezdéshez, a  továbblépéshez, mindenkinek boldog tél-ünnepet kívánok!

Hozzászólás

Kategória: érdekességek, család, egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s