Tízmillió

„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!

Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet!

Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!

Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!

S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”

(Frank Outlaw)

A tibeti hagyományok szerint minden évben van 4 Buddha nap. Ezeken a napokon mind a pozitív, mind a negatív teremtő energiák felerősödnek – tízmilliószoros erővel hatnak. Itt a remek alkalom, hogy gondolataid, érzéseid, cselekedeteid tudatos megválasztásával és irányításával, és a rendkívüli energiák segítségével előmozdítsd életedben a problémák megoldását, az elengedést, a pozitív változást és a teremtést!

A mai nap, 2010. július 15. a harmadik tízmilliószoros nap az idén.

 Rendrakás önmagunkban és környezetünkben…

Sokszor előfordul, hogy bár nagyon szeretnénk a változást, s bár tudatosan látszólag mindent meg is teszünk az ügy érdekében, de csak nem mozdulnak a dolgok. Lehet, hogy tudat alatt szabotáljuk a dolgot, vagy nem vagyunk felkészülve az újra, esetleg a régi megszokott gondolatklisék, vélekedések foglalják, nem adnak helyet az újnak? A rezonancia törvénye szerint: a hasonló a hasonlót vonzza magához és általa megerősödik. Vagyis te is, én is csak azt tudjuk magunkhoz vonzani, ami pillanatnyi rezgésünknek megfelel. Gondolkodj el azon, hogy az egyes életterületen, de különösen azon, amelyen változást szeretnél milyen önkorlátozó hiedelmek élnek benned, és csípd nyakon ezeket a gondolatokat, és helyettesítsd pozitívval! Előfordul, hogy nem látjuk, nem ismerjük fel mindjárt, hogy mi az, ami a változás útját állja. Ilyenkor érdemes szemügyre venni környezetünket, lakásunkat, mivel a környező világunk, a minket körülvevő tárgyak önmagunk kivetülése, bennünket tükröz.

Azok a tárgyak, amelyeket már jó ideje (2-3 éve) nem használunk és valószínűleg már nem is fogunk, azok lekötik az adott életterület energiáját, és megakadályozzák, hogy új lehetőségek áramoljanak életünkbe.

Az utált, nem szeretem tárgyak negatív hozzáállást, elutasítást sugároznak, a nem kedvelt személytől kapott ajándékok pedig alárendeltségünket, a személytől való függésünket, kiszolgáltatottságunkat mutatja.

Az elmúlt érzelmekhez való kötődést, a régihez való ragaszkodást, a változtatási képtelenséget tükrözi, ha a régi partner ajándékait, képeit őrizgetjük, vagy ha száraz, kipusztult növényeket tartogatunk.

Az elhunyt személyek tárgyai is a múlthoz kötnek, és ha az adott személy fájó, negatív emléket hagyott bennünk, akkor tudat alatt feltételezzük és várjuk a negatív események bekövetkezését (hasonló negatív élményt).

A nem működő, javíthatatlan eszközök a patthelyzetet, a kiúttalanság érzését erősítik, ha pedig törött, csorba tárgyak találhatók egy életterületen, akkor ne csodálkozz, ha egy kezdetben jónak látszó dologról később kiderül valami rossz is.

A régi, már nem hordható ruhadarabok elavult szerepeinket, időszerűtlen énképünket testesítik meg.

Ha a fentiek ismeretében állsz neki és végzed a takarítást, nemcsak a környezetedben raksz rendet, hanem önmagadban is. A felhalmozott szemét megszüntetéskor gondold végig, miért alakult ki a helyzet, milyen negatív gondolatok, érzések vezettek el az életterület zavarához, a lehetőségek megrekedéséhez.

A Tízmilliószoros Napon…

Szervezz magadnak „Öröm-napot”!

Mi az, ami boldoggá tesz, ami harmóniába hoz, ami feltölt és megemeli a rezgésszintedet?

Olvasgatás, zenehallgatás otthon?

Kirándulás, buli a haverokkal? Sport?

Egy nagy csajos-lelkizős beszélgetés a legjobb barátnőddel?

Kényeztetés a testnek (néhány csepp illóolaj a fürdővízbe,

egy arcpakolás, masszázs a kedvestől stb.)?

Kreatív kikapcsolódás (rajzolgatás, festegetés, gyöngyfűzés,

kertészkedés stb.)?

Meditálás?

Ezt csak te tudhatod! Légy kreatív és szervezd úgy, hogy aznap csak olyan dolgokat tegyél, ami örömet okoz, és érezd jó magad! Ezzel az Univerzum felé: „Ez jó, ebből kérek még!”

 Küldj fényt, áldást…

Mindennek és mindenkinek, aki szeretsz, és azoknak is akiket kevésbé. (Ez is segíti az elengedést! És tudod, amit adsz, azt kapod vissza!) Küldj fényt a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek.

Képzeld el, és írd le a számodra lehető legszebb jövőt!

Ez egy nagyon hatékony gyakorlat, több okból is:

  • · Ha még nem tetted volna meg, akkor segít, hogy számba vedd a céljaidat, vágyaidat.
  • · Ha leírod ezeket, még nagyobb energiát adsz a dolognak, hiszen az írás egy koncentrált tevékenység.
  • · Amikor írásban fogalmazol, még jobban átgondolod, rendszerezed a gondolataidat, mondanivalódat.
  • · Az írás ugyanakkor egyfajta meditatív állapotot is előidézhet, hiszen automatizáltságának köszönhetően nem arra figyelsz, hogy milyen betű jön a következő után és azt, hogyan alakítsd, hanem szóképeket írsz le.

A tippeket Szabó Szilviánál találtam, köszönöm! 🙂

Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: egyéb, Uncategorized

2 responses to “Tízmillió

  1. Visszajelzés: tízmillió megint « Gwen's Blog

  2. Visszajelzés: tízmillió? | Gwen's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s